Hozkailua 5 ºc-tan eta izozkailua -18 ºc-tan mantendu

Hozkailuak etxebizitza bateko argindar-kontsumoaren % 18 eta % 30 bitartean sortzen du. Kontuan izan aholku praktiko hauek energia aurrezteko, CO2 isuriak murrizteko eta argindarraren faktura gutxitzeko.

  • Termostatoa modu egokian erregulatu. Hozkailurako tenperatura egokiena 5 °C-koa da eta izozkailurako -18 °C-koa.
  • Ez sartu elikagai berorik hozkailuan. Itxaron hoztu arte.
  • Elikagaiak hozkailuan desizoztu.
  • Hozkailuak gutxiago kontsumitzen du beteta dagoenean hutsik dagoenean baino.
  • Hozkailuaren eta paretaren artean tarte bat utzi: aireztapena erraztuko du eta errendimendua hobetuko.
  • Hozkailu eta izozkailuko ateak ahalik eta gutxien ireki.
  • Izotz zuria sortzea saihestu.